Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Goji-marjades on 50 korda rohkem C-vitamiini kui apelsinides

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Goji-marju peetakse supertoiduks.
Goji-marju peetakse supertoiduks. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kodukirja mainumbris on ette võetud nn 21. sajandi imemarjad, millel usutakse olevat tervistavaid omadusi. Goji-mari on tõeline vitamiinipomm, mis kasvab igihaljastel põõsastel Aasias.

Goji-marjad sisaldavad 20 korda rohkem aminohappeid kui jõhvikad ning 50 korda rohkem C-vitamiini kui apelsinid (2500mg/100g versus 50mg/100g). Samuti on imemarjas rohkelt antioksüdante ja karotinoide.

Goji-marju korjatakse tavaliselt juba kuivanult ja on oluline, et nad kuivaksid päikese käes. Poodides on saada ka kiirkuivatatud marju, mille toiteväärtus on madalam ja millele võib olla lisatud säilitusaineid. Enamasti on need marjad ka odavamad.

Goji-marju võib lisada pudrule, müslile, jogurtile, suppidele ning süüa nagu rosinaid või lisada teele. Goji-marja ORAC (hapniku radikaali absorbeerimise võime) on 25 300.

Tagasi üles