Mahetoidurestoran Saaremaa Maheköök eeloleval suvel klientide teenindamiseks toitlustuskohana uksi ei ava, küll aga saavad soovijad rentida restorani ruume erinevateks üritusteks.
Ökorestoran pakub toidu asemel ruume
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lõpetanuks me end ei kuuluta, aga toitlustusluba me selleks aastaks ei võtnud ning suvel restorani ei ava,» selgitas Meie Maale Saaremaa Maheköögi üks eestvedajaid Aivar Kallas.
Tema sõnul jääb ettevõte n-ö valvelolekusse, sest kes teab, mis majandusolukord edasi teeb.
«Praeguses majanduslikus situatsioonis, kus statistika näitab 25-protsendist turistide langust, pole restorani avada mõtet,» ütles Kallas.
Saaremaa esimene ökorestoran avati Kellamäe ringtee ääres 2007. aasta juuni alguses ning võitis kiiresti populaarsust nii kohalike kui turistide hulgas. Restorani menüüvalikusse kuulusid road kohalikust lihaveisest ja lambalihast, taimetoit, mahevein ja -õlu.