Lõhet ei pea grillima fooliumis, kui sul võtta puuplank, mis annab kalale just õige meki. Santa Maria koka Ilmar Räni soovitusel sobib grillil kasutatud plank ka serveerimiseks.
Plangul grillitud lõhe
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
800 g nahaga lõhefileed
½ pakk ürtidega kuivmarinaadisegu
4 seedri- või lehtpuu töötlemata planku
Enne grillimist leota planke vähemalt 30 minutit vees. Eemalda lõhefileelt luud, lõika neljaks, maitsesta kuivmarinaadiseguga ning tõsta tükid plangule. Grillimiseks tõsta kalaga plangud otse süte kohale ja grilli (kaane all) u 8-10 minutit, kuni kala on küps. Serveeri koos planguga. Planke võib kasutada korduvalt kuni läbipõlemiseni.