Itaalia ja Prantsuse piiril asuv Piemonte on üks Itaalia kuulsamaid veinipiirkondi ning igale vähegi veinimaailmas orienteerujale tuttav tänu punaste veinide tõelistele aadlimeestele – Barolodele ja Barbarescodele. Piemonte piirkonna kargetes keldrites laagerduvad ka traditsioonilisel meetodil valminud kuulsad vahuveinid Asti, Asti Spumante ja Moscato d’Asti ning siinseid grappa’sid peetakse maailma parimaiks.
Piemonte köök on kuulus kogu Itaalias, seega pole ime, et just siin sündis Slow Foodi liikumine ning et Itaalia kokakunsti, toidukultuuri ja enoloogia instituut (ICIF) asub just siin. Itaallased ei pea toidunautimist täiuslikuks, kui selle kõrval pole veini näol väärilist paarilist. Piemontes sellega probleemi pole, sest Itaalia punaveinide kolmest suurest B-st, nagu asjatundjad neid nimetavad, valmivad siin koguni kaks: õilsamaist õilsaimad Barolod ja Barbarescod. Kolmanda B – Brunello – sünnikodu on Toscanas.
Piemonte jaotub viieks veinipiirkonnaks, mis omakorda jagunevad väiksemateks piirkondadeks ja eksklusiivseteks terroir’deks. Kõrgelt hinnatud ja maitseomaduste poolest esmaklassilised punased Barolod, Barbarescod, Barberad ja Nebbiolod valmivad sajaprotsendiliselt viinamarjasordist «Nebbiolo», mille parimad aiad laiuvad Tanaro jõe kallastel ja Langhe laugjatel küngastel. Piirkonna kõige hinnalisemad terroir’d ja veiniaiad koonduvad Alba ja Roero ümbrusesse ning tibatillukestes Barolo, La Morra, Castiglione Falletto, Monforte d’Alba ja Serralunga d’Alba kommuunides valmib ligi 90 protsenti piirkonna jumalikest Barolodest.
Piemontes on registreeritud kõige rohkem DOC ja DOCG veine kogu Itaalias ning just siinsed Barolod pälvisid 1980. aastal esimestena riigis DOCG sertifikaadi. Nüüdseks kannavad DOCG tähist lisaks Barolodele ka Barbarescod, Astid, Moscatod jmt (kokku 12 veini) ning DOC tähist Barberad, Dolcettod, Nebbiolod jmt (kokku 45 veini). Seda, et Piemontes valmivad ainult kvaliteetsed veinid, tõestab fakt, et 84 protsenti siinsest terroir’dest ja seega ka veinidest, omab DOC või DOCG sertifikaati.