Toidublogija Kätrin Maidla demonstreeris kohvikus Kompott, mida huvitavat saab teha Türgi jogurtiga. Näiteks sobib hapukas jogurt kala kõrvale.
Lõhe kreemises kastmes
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 1 tops Türgi jogurtit
- 1 spl teravat sinepit
- 200 grammi tilli
- soola, pipart
Kastmeks sega kokku Türgi jogurt, 1 spl teravat sinepit ja ohtralt tilli ning näpuotsaga soola-pipart. Türgi jogurt annab kastmele just piisavalt hapukust, mis kala juurde hästi sobib, ilma et sidrunimahla lisama peaks.
Kastet on väga mugav kokku segada otse jogurtitopsis. Serveerimiseks laota kandikule ribadeks rebitud soolalõhe ja vala peale kaste.