/nginx/o/2013/05/29/1788698t1h2396.jpg)
Feta on teravsoolase maitsega juust, mis meenutab pressitud kohupiima. Kreeklased valmistavad fetat juba mitutuhat aastat. Feta nime võib kanda ainult Kreekas tehtud juust – see nimetus on seadustega kaitstud. Fetajuustu valmistatakse lamba- ja kitsepiimast. Fetat süüakse eraldi või koos leiva ja oliividega, juust sobib suurepäraselt ka värske salati, pastatoodete, kana ja mereandidega, selgitab Maxima juustuklubi.
3-4 marineeritud või küpsetatud peeti
1½ kurki
50 g pähkleid
250 g fetajuustu kuubikuid
2 spl valge veini äädikat
4 spl oliiviõli
1 spl peeneks hakitud tilli
soola, pipart
Lõika peet ja kurk ühesuurusteks tükkideks. Pane tükid kaussi ja lisa kuival pannil röstitud pähklid. Kastme valmistamiseks sega oliiviõli valge veini äädika, hakitud tilli, näputäie soola ja pipraga. Vala see salatile ja sega hoolikalt. Aseta salat taldrikutele. Enne serveerimist puista üle murendatud fetajuustuga.