Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Peedisalat fetajuustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Peedisalat fetajuustuga.
Peedisalat fetajuustuga. Foto: Maxima

Feta on teravsoolase maitsega juust, mis meenutab pressitud kohupiima. Kreeklased valmistavad fetat juba mitutuhat aastat. Feta nime võib kanda ainult Kreekas tehtud juust – see nimetus on seadustega kaitstud. Fetajuustu valmistatakse lamba- ja kitsepiimast. Fetat süüakse eraldi või koos leiva ja oliividega, juust sobib suurepäraselt ka värske salati, pastatoodete, kana ja mereandidega, selgitab Maxima juustuklubi.

3-4 marineeritud või küpsetatud peeti

1½ kurki

50 g pähkleid  

250 g fetajuustu kuubikuid

2 spl valge veini äädikat

4 spl oliiviõli

1 spl peeneks hakitud tilli

soola, pipart

Lõika peet ja kurk ühesuurusteks tükkideks. Pane tükid kaussi ja lisa kuival pannil röstitud pähklid. Kastme valmistamiseks sega oliiviõli valge veini äädika, hakitud tilli, näputäie soola ja pipraga. Vala see salatile ja sega hoolikalt. Aseta salat taldrikutele. Enne serveerimist puista üle murendatud fetajuustuga.
 

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles