Mozzarella legend jutustab, et see Itaalia juustusort sündis tänu eksitusele – nimelt olevat ajal, mil külmikuid veel ei olnud, juustukera kuuma vette kukkunud, kirjutab Maxima juustuklubi.
Küpsetatud paprika-, baklažaani- ja mozzarella-salat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoli mozzarella't valmistatakse lehma- või pühvlipiimast. Lõuna-Itaalias tehakse autentset mozzarella di bufala't ainult pühvlipiimast ning seda märgitakse alati ka pakendil. Mozzarella juustukera moodustatakse originaalset keerutamis- ja lõikamistehnikat kasutades.
Küpsetatud paprika-, baklažaani- ja mozzarella-salat
250 g mozzarella’t
1 baklažaan
1 punane paprika
6 päikesekuivatatud tomatit
1 küüslauguküüs
10-12 spl mustade oliivide õli
soola, pipart
Prantsuse leiba
Küpseta kuival pannil baklažaaniviilud ja laiadeks ribadeks lõigatud paprika. Rösti leib ning rebi tükkideks mozzarella. Aseta kõik kaussi, lisa basiilikut ning maitsesta soola ja pipraga. Vala salat oliiviõliga üle, sega õrnalt ja jäta 10-15 minutiks seisma.