Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Küpsetatud paprika-, baklažaani- ja mozzarella-salat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Küpsetatud paprika-, baklažaani- ja mozzarella-salat.
Küpsetatud paprika-, baklažaani- ja mozzarella-salat. Foto: Maxima

Mozzarella legend jutustab, et see Itaalia juustusort sündis tänu eksitusele – nimelt olevat ajal, mil külmikuid veel ei olnud, juustukera kuuma vette kukkunud, kirjutab Maxima juustuklubi.

Napoli mozzarella't valmistatakse lehma- või pühvlipiimast. Lõuna-Itaalias tehakse autentset mozzarella di bufala't ainult pühvlipiimast ning seda märgitakse alati ka pakendil. Mozzarella juustukera moodustatakse originaalset keerutamis- ja lõikamistehnikat kasutades.

Küpsetatud paprika-, baklažaani- ja mozzarella-salat

250 g mozzarella’t

1 baklažaan

1 punane paprika

6 päikesekuivatatud tomatit

1 küüslauguküüs

10-12 spl mustade oliivide õli

soola, pipart

Prantsuse leiba

Küpseta kuival pannil baklažaaniviilud ja laiadeks ribadeks lõigatud paprika. Rösti leib ning rebi tükkideks mozzarella. Aseta kõik kaussi, lisa basiilikut ning maitsesta soola ja pipraga. Vala salat oliiviõliga üle, sega õrnalt ja jäta 10-15 minutiks seisma.

Tagasi üles