Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vahemere salat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Vahemere salat.
Vahemere salat. Foto: Maxima

Mozzarella on lahja ja õrn, enamasti kerakujuline juust, mis on pärit Napolist. Mozzarella sobib oliiviõlikastmega, värske kurgi ja tomati salati ning makaronidega. Suurepäraselt sobivad mozzarella’ga ka basiilik ja röstitud punane paprika, soovitab Maxima juustuklubi.

Soovite Itaalia köögi kuulsusest rohkem teada saada? Vaadake dokumentaalfilmi «Mozzarella Inc.», kus näidatakse mozzarella ajalugu kaasakiskuvalt itaallaste endi pilgu läbi.

Vahemere salat

3-4 tomatit

1 mozzarella pall

12-15 musta oliivi

1 punane sibul

krutoone

1 küüslauguküüs

6 spl oliiviõli

3 spl palsamiäädikat

peotäis värskeid basiilikulehti

soola, pipart

Kastme valmistamiseks hõõru küüslauk poole lusikatäiega soolaga, sega palsamiäädika ja oliiviõliga. Tükelda tomatid ja sibul ning rebi tükkideks mozzarella. Vala kaste salatile, lisa hakitud basiilikulehti, oliive, krutoone ning maitse järgi soola ja pipart.

Tagasi üles