Mozzarella on lahja ja õrn, enamasti kerakujuline juust, mis on pärit Napolist. Mozzarella sobib oliiviõlikastmega, värske kurgi ja tomati salati ning makaronidega. Suurepäraselt sobivad mozzarella’ga ka basiilik ja röstitud punane paprika, soovitab Maxima juustuklubi.
Vahemere salat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovite Itaalia köögi kuulsusest rohkem teada saada? Vaadake dokumentaalfilmi «Mozzarella Inc.», kus näidatakse mozzarella ajalugu kaasakiskuvalt itaallaste endi pilgu läbi.
Vahemere salat
3-4 tomatit
1 mozzarella pall
12-15 musta oliivi
1 punane sibul
krutoone
1 küüslauguküüs
6 spl oliiviõli
3 spl palsamiäädikat
peotäis värskeid basiilikulehti
soola, pipart
Kastme valmistamiseks hõõru küüslauk poole lusikatäiega soolaga, sega palsamiäädika ja oliiviõliga. Tükelda tomatid ja sibul ning rebi tükkideks mozzarella. Vala kaste salatile, lisa hakitud basiilikulehti, oliive, krutoone ning maitse järgi soola ja pipart.