Mozzarella on lahja ja õrn, enamasti kerakujuline juust, mis on pärit Napolist. Mozzarella sobib oliiviõlikastmega, värske kurgi ja tomati salati ning makaronidega. Suurepäraselt sobivad mozzarella’ga ka basiilik ja röstitud punane paprika, soovitab Maxima juustuklubi.
Röstsai mozzarella ja tomatiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1 muna
1 suur tomat
150 g mozzarella’t
8-10 pika saia (või muu lemmiksaia) viilu
näpuotsatäis rohelist sibulat
oliiviõli
soola, musta pipart
Määri oliiviõli leivale. Vispelda munad ja maitsesta soola ja musta pipraga. Lisa hakitud roheline sibul, mozzarella-kuubikud ja tomatid, sega uuesti. Pane segu saiaviiludele ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180ºC juures, kuni juust on sulanud ja muutub kuldpruunikaks.