Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Parmesani-sellerisalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Parmesani-sellerisalat.
Parmesani-sellerisalat. Foto: Maxima

Parmigiano Reggiano on maailmakuulus kõva juust Parmast, Itaaliast. Keldris hoitud aastate tõttu on see jahe, kuiv ning mureneb teravateks tükkideks. Parmesani retsepti avastasid Parma mungad juba keskajal. Nende sõnul on tegu maailma kõige populaarsema juustuga, teatab Maxima juustuklubi.

8 sellerivart

3 spl oliiviõli

2 spl sidrunimahla

4 spl riivitud Parmesani juustu

1½ klaas keedetud valgeid ube

3 spl kuldseid rosinaid

40 g röstitud mandleid

soola

värsket maitserohelist või lehtsellerilehti

Lõika seller ühtlasteks viiludeks. Kastmeks sega õli ja sidrunimahl kokku riivitud juustuga. Vala see keedetud soojendatud ubadele. Aseta kõik ühte kaussi ja sega rosinate ning mandlitega. Maitsesta soola ja maitserohelisega.
 

Tagasi üles