Parmigiano Reggiano on maailmakuulus kõva juust Parmast, Itaaliast. Keldris hoitud aastate tõttu on see jahe, kuiv ning mureneb teravateks tükkideks. Parmesani retsepti avastasid Parma mungad juba keskajal. Nende sõnul on tegu maailma kõige populaarsema juustuga, teatab Maxima juustuklubi.
Parmesani-sellerisalat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8 sellerivart
3 spl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
4 spl riivitud Parmesani juustu
1½ klaas keedetud valgeid ube
3 spl kuldseid rosinaid
40 g röstitud mandleid
soola
värsket maitserohelist või lehtsellerilehti
Lõika seller ühtlasteks viiludeks. Kastmeks sega õli ja sidrunimahl kokku riivitud juustuga. Vala see keedetud soojendatud ubadele. Aseta kõik ühte kaussi ja sega rosinate ning mandlitega. Maitsesta soola ja maitserohelisega.