Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jõgeva tunnusmaiuseks sai küüslaugukomm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Ehkki rahvameditsiin kiidab küüslaugu imetabast toimet taevani, puuduvad meditsiinilised uuringud, mis seda kinnitaksid.
Ehkki rahvameditsiin kiidab küüslaugu imetabast toimet taevani, puuduvad meditsiinilised uuringud, mis seda kinnitaksid. Foto: Liis Treimann

Jõgeva linna päevade raames laupäeval toimuva kevadlaada ajal saavad huvilised maitsta linna uusi tunnusmaiustusi - külmalinna küüslaugukomme ja küüslaugušokolaadi.

Küüslaugukompvekid on tehtud käsitsi väga kvaliteetsest tumedast šokolaadist ning kujult meenutavad need küüslauguküünt, kirjutab Vooremaa.

Sarnasust rõhutavad veelgi kommide peale tõmmatud valge šokolaadi triibud. Sees olev täidis koosneb kohvikoorest, taruvaigust, alkoholist, küüslaugupulbrist ja sojaletsitiinist.

Küüslaugutäidisega šokolaadikommide retsept on välja töötatud Põlvamaal tegutsevas väikefirmas Kõlleste Kommimeistrid ja sealsamas komme ka toodetakse.

Tagasi üles