Tartu Antoniuse Gildi maitseelamuste koja catering-köögi perenaine Ann Ideon annab oma risotole maitset ja värvi redistega.
Värvilise näoga risoto
Enne suurt suve saabuvad punased: algul Hollandist ja siis juba ka Eestist – redised! Kergelt soola ja pipraga läbi praetud redised lisavad sellesse risotosse mõnusalt krõmpsu nooti ja värvi. Juurde natuke herneid ja Parmesani juustu, sisse ja kõrvale pisut veini, ning juba paistabki päike heledamalt ja muru kasvab kiiremini.
Rediserisoto kanaga
Neljale
• 250 g risotoriisi
• 1 sibul
• 600 ml kanapuljongit
• 300 ml valget kuiva veini
• 300 g kanafileed
• 2 küüslauguküünt
• 250 g rediseid
• 200 g rohelisi herneid
• 50 g Parmesani juustu
• soola, pipart
• praadimiseks õli
Koori ja haki sibul ning kuumuta õlis klaasjaks. Lisa riis ning kuumuta kergelt läbi. Lisa kulbitäite haaval puljong, risotot pidevalt segades ja lastes sel imenduda. Seejärel lisa samamoodi vein, kuni seegi on imendunud ning moodustunud kreemine riisiroog, veel kergelt hamba all vastu hakkava riisiteraga.
Viimaste kulbitäite vedeliku lisamise ajal viiluta kanafilee õhukesteks viiludeks, prae see hakitud küüslauguküüntega kõigilt külgedelt läbi ja sega risotosse järelküpsemisele.
Sega sisse ka riivitud Parmesan. Vahetult enne serveerimist voki kiirelt puhastatud herned ja sektoriteks tükeldatud redised. Maitsesta need soola-pipraga ning serveeri koos risotoga.