Üks populaarsemaid küpsetamiseks mõeldud juustusorte on halloumi. See idamaine juust on valmistatud kitse- ja lambapiimast. Sakslased kasutavad küpsetatud juustuga roogades sageli ka viinereid. Puista taldrikusse peotäis maitserohelist, lisa maitsvad tomatilõigud ning naudi kas õues või toas. Küpsetatud pehmed juustud sobivad ülihästi ka avokaado ja salatiga, õpetab Maxima juustuklubi.
Restil küpsetatud baklažaanid halloumi juustuga
3 baklažaani (umbes 960 g)
oliiviõli
250 g halloumi juustu
200 g kivideta musti oliive
peotäis hakitud piparmündilehti
Tomatikaste:
400 g küpseid kobartomateid
100 ml eriti selget oliiviõli
1 spl punase veini äädikat
Esmalt valmista kaste: püreesta tomatid köögikombainiga ja suru läbi sõela. Sega oliiviõli äädikaga ning lisa soola ja pipart. Kuni grill soojeneb, viiluta baklažaanid umbes sentimeetripaksusteks viiludeks ja määri oliiviõliga. Grilli mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni viilud muutuvad kenasti pruuniks. Lõika juust võrdseteks piklikeks tükkideks, määri oliiviõliga ja grilli mõlemalt poolt üks minut, kuni viilud saavutavad kuldse tooni. Aseta baklažaaniviilule küpsetatud juustutükk, keera viilakas üle juustutüki ning kinnita puutikuga. Puista peale hakitud piparmündilehed ja serveeri kohe koos tomatikastmega.