Väikesed lillad marjad sisaldavad ohtralt C-vitamiini, kiudaineid ja mineraali mangaan, lisaks aitavad nad võidelda ka vähi vastu. Ühe hiljutise uurimuse kohaselt oli naistel, kes menopausijärgselt tarbisid palju mustikaid ja virsikuid, väiksem oht haigestuda rinnavähki.
Kuidas nautida: Lisa värskeid mustikaid klassikalisele kanasalatile. Mitte liiga magusad mustikad sobivad imehästi kanaliha ja sellest tehtud salati kreemja tekstuuriga.
Mõlemad puuviljad sisaldavad palju A- ja C-vitamiini ning kaaliumi. Põhimõtteliselt on nektariinid virsikud ilma «karvakesteta» ja seega pisut teise maitsega. Uurimused on näidanud, et nendes puuviljades leiduv ühend võib aidata eemale hoida diabeeti ja isegi ülekaalulisust.
Kuidas nautida: Nektariinide ja virsikute grillimine toob neile omase magususe veel rohkem esile ja nii valmib lihtsa vaevaga kalorivaene magustoit. Lõika puuviljad pooleks, eemalda kivi, määri pealt õrnalt õliga ning grilli umbes viis minutit. Naudi niisama või näiteks mee või vaniljejäätisega.
Kirsside sügavpunane värv viitab nende antioksüdantide rikkusele. Kirsse seostatakse näiteks liigesepõletikust tingitud valu ja treeningjärgse lihasvalu leevendamisega.
Kuidas nautida: Tee kirssidest kaste, mida nautida grillitud kana või grillitud sealihaga. Pruunista värsked kirsid väheses õlis koos šalott- ehk peasibulatega kuni kirsid on pehmed. Lisa üks või kaks supilusikatäit punast veini ja umbes veerand tassi puljongit ning hauta veidi aega madalal tulel.
Mustikatega sarnaselt sisaldavad ka vaarikad palju C-vitamiini ning ka teisi vitamiine ning väidetavalt võivad need marjad aidata ennetada ülekaalulisust ja aeglustada vananemist.