Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ahjuterriin linnulihast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ahjuterriini retsept pärineb Ragne Värgi kokaraamatust "Lihtsalt linnulihast".
Ahjuterriini retsept pärineb Ragne Värgi kokaraamatust "Lihtsalt linnulihast". Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk õpetab kokaraamatus «Lihtsalt linnulihast», kuidas teha ahjuterriini, mis on maitsev leivakate.

1 sibul
1 küüslauguküüs
300 g pardimaksa
250 g kalkuni hakkliha (kintsulihast)
125 g toorjuustu
1 muna
6 kuivatatud kadakamarjatera
0,5 tl soola
pipart
50 g mandlilaaste
110 g suitsupeekoniviile

Haki sibul peeneks ning prae pannil klaasjaks. Lõpu poole lisa pannile ka peeneks hakitud küüslauguküüs. Pane kelmetest puhastatud maks, kalkunihakkliha, toorjuust, praetud sibul-küüslauk, muna, sool-pipar kaussi. Purusta noaseljaga kadakamarjad, haki noaga veel peenemaks ning lisa kaussi. Püreesta kogu mass ühtlaseks massiks ning sega lõpuks lusikaga sisse mandlilaastud.

Vooderda pikliku vormi (1,5 l mahtuvusega) põhi ja ääred peekoniviiludega ning vala püreestatud mass vormi. Üle terriinimassi ulatuvad peekoniribad tõsta selle peale. Küpseta vesivannis 170 kraadi juures 1 tund. Lase jahtuda ning tõsta siis külma maitsestuma kuni järgmise päevani. Serveeri toorjuustuga kaetud leival.

Märksõnad

Tagasi üles