/nginx/o/2013/06/13/1826988t1h829a.jpg)
Toidublogija Ragne Värk õpetab kokaraamatus «Lihtsalt linnulihast», kuidas teha ahjuterriini, mis on maitsev leivakate.
Toidublogija Ragne Värk õpetab kokaraamatus «Lihtsalt linnulihast», kuidas teha ahjuterriini, mis on maitsev leivakate.
1 sibul
1 küüslauguküüs
300 g pardimaksa
250 g kalkuni hakkliha (kintsulihast)
125 g toorjuustu
1 muna
6 kuivatatud kadakamarjatera
0,5 tl soola
pipart
50 g mandlilaaste
110 g suitsupeekoniviile
Haki sibul peeneks ning prae pannil klaasjaks. Lõpu poole lisa pannile ka peeneks hakitud küüslauguküüs. Pane kelmetest puhastatud maks, kalkunihakkliha, toorjuust, praetud sibul-küüslauk, muna, sool-pipar kaussi. Purusta noaseljaga kadakamarjad, haki noaga veel peenemaks ning lisa kaussi. Püreesta kogu mass ühtlaseks massiks ning sega lõpuks lusikaga sisse mandlilaastud.
Vooderda pikliku vormi (1,5 l mahtuvusega) põhi ja ääred peekoniviiludega ning vala püreestatud mass vormi. Üle terriinimassi ulatuvad peekoniribad tõsta selle peale. Küpseta vesivannis 170 kraadi juures 1 tund. Lase jahtuda ning tõsta siis külma maitsestuma kuni järgmise päevani. Serveeri toorjuustuga kaetud leival.