Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Rabarberi-kuusevõrse salat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Ants Uustalu
Copy
Kuusevõrsed kõlbavad süüa, kui nende okkad on veel n-ö kinni.
Kuusevõrsed kõlbavad süüa, kui nende okkad on veel n-ö kinni. Foto: Hanneli Rudi

Rannamõisa kokk Ants Uustalu soovitab kevadel salati tegemisel kasutada kuusevõrseid ja rabarberit.

2 kg rabarberit

5 spl õunaäädikat

1 klaas suhkrut

1 suurema sidruni koor

1 tk viilutatud ja marineeritud punast sibulat

1 klaas kuusevõrseid

300 g lehtsalatit

½ tl jahvatatud nelki

3 spl oliiviõli

Koori rabarberid ja tükelda kuubikuteks. Pane suhkru, kaneeli ja õunaäädikaga tõmbama ca üheks tunniks.

Viiluta punane sibul nii õhukesteks ratasteks kui suudate ja tehke ka marinaad (vesi, äädikas, suhkur, sool). Pese salat ja kuivata. Pane kõik kokku, piserda peale oliiviõli ja lisa suhkrut, kui tundub hapu. Natukene lisa soola ja pipart ja ongi valmis.

Tagasi üles