Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Keefiritarretis marjakastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Elmo Riig / Sakala

Üllata peret suvise magustoiduga!

Aeg: 30 minutit, hüübimine 2-3 tundi

Kogus: 6 portsjonit

6 lehte želatiini

5 dl keefirit

1 munarebu

3 tl sidrunimahla

1 dl tuhksuhkrut

2 dl vahukoort

Kaste: 3 dl muljutud marju ( 1 cl džinni)

Kaunistuseks: tumedat šokolaadi, mündilehti

1.       Leota želatiinilehti külmas vees umbes 10 minutit.

2.       Sega keefiri hulka munarebu, sidrunimahl ja tuhksuhkur.

3.       Pigista želatiinist vesi välja. Sulata see.

4.       Kalla želatiin vähehaaval keefiri hulka, kogu aeg segades.

5.       Klopi koor kõvaks vahuks ja sega keefirisegu hulka.

6.       Kalla tarretisesegu kuude väikesesse vormi. Tõsta need 2-3 tummiks külmkappi.

7.       Kui soovid, maitsesta marjad džinniga. Sega marjad ühtlaseks kastmeks saumikseriga.

8.       Kasta tarretisevormid kiiresti kuuma vette ja kummuta magustoidud taldrikule. Kalla kaste tarretise kõrvale. Kaunista šokolaadilaastude ja mündilehtedega.

Tagasi üles