Kui igatsete grillitoitudele vaheldust, keetke peedi-porgandi püreesuppi, nagu Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma seda teeb.
Vahelduseks grill-lihale: suvesupp erilise maitselisaga
Peedi-porgandi püreesupp lisanditega on väike vaheldus suvistele grillitoitudele ja sobib hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Supi magusapoolset maitset täiendavad kenasti soolased singiribad ja kitsepiimajuust. Värsked rukolalehed ning tomat annavad aga juurde mahlasust ja värskust.
Supi katet saab ise varieerida, asendades näiteks rukola salati noore herne võrsetega, tomati füüsaliga, Itaalia singi kodumaise suitsutatud talusingiga ja juustudest võib kitsepiimajuustu asemel edukalt kasutada Gorgonzola sinihallitusjuustu või head eestimaist Fortet.
Peedi-porgandi püreesupp
• 2 väiksemat peeti
• 3 väiksemat porgandit
Maitsestamiseks:
• 1 sl kookosõli
• võimalusel 1 tl trühvlivõid
• 50 g Parmesani juustu
• soola, pipart
Supile katteks:
• 2 viilu prociutto crudo sinki (või suitsutatud talusinki)
• 2 viilu kõva kitsepiimajuustu (või Forte juustu)
• 1 kirsstomat (või füüsal)
• paar lehte rukolat (või noore herne võrseid)
• palsamiäädikakreemi
Alustuseks pane juurviljad koos vähese veega keema ja lisa keeduveele 1 tl soola. Keeda juurviljad pehmeks ja püreesta saumikseriga. Vedelikku võib lisada täpselt nii palju, kui on soovi ja kuni endale sobiv konsistents leitud.
Püreestamise ajal lisa tiba kookosõli, riivitud Parmesani juustu ja soovi korral ka trühvlivõid. Lõpuks maitsesta musta pipraga. Kes ei tihka kasutada trühvlivõid, saab imemaitsva supi ka üksnes juustu lisades.
Garneeringuks prae paar viilu sinki ja lõika see jahtunult peenikesteks ribadeks. Pane serveerimisel supile, lisa rukola, riivitud kitsepiimajuust ja tomat ning kaunista palsamiäädikakreemiga.