Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retsept: kodune maasikatort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Kodune maasikatort
Kodune maasikatort Foto: Lugeja foto

Naine24 retseptimängu üheks võitjaks osutus Jaana, kes jagab meiega oma maasikatordi retsepti. Selle eest valis ta auhinnaks Fiskarsi koorija.

Meie peres on suviseid sünnipäevi ja mitte kunagi ei saa me läbi ilma enda tehtud maasikatordita! Joogiks on parim vesi (võib ka mullidega), millele lisan piparmündi- ja melissilehti, viilutatud sidrunit, kurki, maasikat või arbuusi.

Maasikatort

Tavaliselt teen põhja 6-8 munast ja siis vastavalt sellele suurendan teiste komponentide kogust. Siin on väiksema tordi kogused.

Põhi:

  • 4 muna
  • 0,5 -1 klaas suhkrut
  • 1 klaas jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • võib ka sidrunikoort sisse riivida

Kate:

  • 400 ml 35-protsendilist rõõska koort
  • 200-300 g hapukoort
  • veidi suhkrut ja vaniljet

Kaunistuseks:

  • maasikaid või teisi marju

Vahusta munad tuleb suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ja pane ahju küpsema umbes 30 minutiks 180-200 kraadi juures.

Jahutatud põhi lõika ristipidi pooleks ja immuta (vajadusel) moosiga. Vahusta koor koos suhkruga, lisa hapukoor edasi vahustades. Kata tordipõhi vahukooremassiga ja kaunista maasikatega. Vähemalt ühe tunni peaks tort külmkapis seisma ja siis laske hea maitsta!

Tagasi üles