/nginx/o/2013/07/05/1876290t1hc638.jpg)
Naine24 retseptimängu üheks võitjaks osutus Jaana, kes jagab meiega oma maasikatordi retsepti. Selle eest valis ta auhinnaks Fiskarsi koorija.
Naine24 retseptimängu üheks võitjaks osutus Jaana, kes jagab meiega oma maasikatordi retsepti. Selle eest valis ta auhinnaks Fiskarsi koorija.
Meie peres on suviseid sünnipäevi ja mitte kunagi ei saa me läbi ilma enda tehtud maasikatordita! Joogiks on parim vesi (võib ka mullidega), millele lisan piparmündi- ja melissilehti, viilutatud sidrunit, kurki, maasikat või arbuusi.
Maasikatort
Tavaliselt teen põhja 6-8 munast ja siis vastavalt sellele suurendan teiste komponentide kogust. Siin on väiksema tordi kogused.
Põhi:
Kate:
Kaunistuseks:
Vahusta munad tuleb suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ja pane ahju küpsema umbes 30 minutiks 180-200 kraadi juures.
Jahutatud põhi lõika ristipidi pooleks ja immuta (vajadusel) moosiga. Vahusta koor koos suhkruga, lisa hapukoor edasi vahustades. Kata tordipõhi vahukooremassiga ja kaunista maasikatega. Vähemalt ühe tunni peaks tort külmkapis seisma ja siis laske hea maitsta!