Viinistu rannaresto perenaine Liina Karron annab suveretsepti, mille järgi võib arbuusist teha nii sorbetti kui ka karastavat jooki või joovastavat kokteili.
Arbuus, südasuve jahutaja
Suur suvi on kohal ja kuumad ilmad jõuavad muidu tuulisele Viinistulegi. Kui nädalavahetusel rannarestorani terrass justkui hoobilt täitub, tuleb teinekord pikast ootamisest ülekuumenenud külalisi arbuusijoogiga jahutada.
Tegu on tõeliselt mitmekesise ja imelihtsa põhiretseptiga: külmuta algsegu sügavkülmas ja saad sorbeti, lisa segule mineraalvett ja saad karastusjoogi, lisa karastusjoogile sorts tequila’t ning saad joovastava joogi.
Sorbett või suvejook arbuusist
• veerand arbuusi
• paar lusikatäit valget suhkrut
• ühe laimi mahl
• kümmekond mündilehte
Puhasta arbuus seemnetest, eemalda koor. Purusta arbuus koos laimimahla, mündi ja suhkruga kannmikseris või nuimikseriga. Sorbeti tarvis külmuta segu sügavkülmikus, karastava suvekokteili jaoks lisa püreele meelepärane kogus mineraalvett.