Klassikaline Maroko roog, mis ühendab magusad kuivatatud ploomid ja liha ning aromaatsed vürtsid. Veise- või lambaliha kuivatatud ploomidega pakutakse Marokos tihti pulmade ja muude eriliste sündmuste puhul. Roog serveeritakse traditsioonilise Maroko leivaga, mille abil liha ja kastet süüakse parema käe kolme sõrme vahelt.
• 1 kg pehmet veise- või lambaliha, lõika umbes 5-sentimeetrise läbimõõduga tükkideks
• kaks keskmist sibulat, riivi või haki peeneks
• kolm küüslaugu küünt, haki peeneks või pressi
• ½ tl safranit (niite), murenda
• ¼ klaasi võid või juurviljaõli
• peotäis koriandrilehti, seo kimbuks
• 250 g kuivatatud ploome
• 1 ½ spl jahvatatud kaneeli
• 1 spl röstitud seesamiseemneid
• peotäis praetud mandleid
Valmista tavalises potis või kiirkeedupotis. Maitsesta liha sibula, ingveri, vürtside ja õliga. Pruunista liha paar minutit kõrgel kuumusel. Lisa 2½ klaasi vett ja koriander ning seejärel hauta.
Kui kasutad tavalist potti, siis kata ja kuumuta liha keskmisel kuumusel 2–2,5 tundi, kuni liha on pehme ja tuleb kondi küljest kergesti lahti. Küpsemise vahepeal eemalda potist ½ klaasi vedelikku. Hoia see alles. Kui vaja, lisa küpsemise ajal veidi vedelikku juurde, et liha ei läheks kõrbema. Kui liha on valmis, auruta kastet seni, kuni potti jääb enamjaolt vaid õli ja sibulad.
Sellel ajal, kui liha küpseb, pane ploomid väiksesse potti ja kata veega. Kuumuta keskmisel kuumusel, olenevalt ploomidest 15–30 minutit, kuni viljad on pehmed. Kurna ploomid ja lisa ½ klaasi vedelikust, mille liha küpsetades alles hoidsid. Sega juurde mesi, suhkur, kaneel ja kuumuta veel 10 minutit, kuni vedelik muutub paksuks siirupiks.