Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Parfee ehk jäine marjamagus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mustsõstra-koriandri parfee
Mustsõstra-koriandri parfee Foto: Ann Ideon

Kui moose on juba keedetud hulgi ja ka marjaseid suvekooke küpsetatud küllaga, võib ette võtta natuke teistsuguse kokandusliku katsetuse: parfee, mis päikeselisel päeval sobib magustoiduks ideaalselt.

Mustsõstra-koriandri parfee

Kuuele

•    6 munarebu

•    100 g pruuni suhkrut

•    300 g mustsõstraid

•    400 ml vahukoort

•    ca 2 tl koriandriseemneid

Vahusta munarebu ja suhkur kuumaveevannil nõus, kuni suhkur sulab ja moodustub paksem vaht. Ära üle kuumuta. Jahuta munasegu külmaveevannil.

Puhasta ja püreesta marjad ning lisa õrnalt munasegule, seejärel lisa õrnalt segades pehmeks vahuks vahustatud koor.

Rösti koriandriseemneid kuival pannil, purusta ja lisa parfeesegule. Pane segu külmutusnõusse ja külmuta ehk hoia sügavkülmas 2-3 tundi. Serveeri värskete marjadega.

Märksõnad

Tagasi üles