Suvi on täies hoos ja raske on end pliidi äärde pottide-pannidega toimetama sundida. Samas ihkab hing vahel midagi tahedamat, kuid sellist, mille tegemiseks ei peaks palju aega kulutama. Juuresolev panniroog valmib kiiresti ja maitseb mõnusalt ning on hea vaheldus suvistele grillimistele.
Kerge panniroog kiireks suveeineks
Kerge panniroog kana, seente ja juustuga
• 1 sl oliivõli
• 1 keskmine sibul
• 3 küüslauguküünt
• 1 tl värsket tüümiani
• 100 g kitsemampleid (või teisi metsa-, sh kukeseeni)
• 400 g kanafileed
• 150 ml kuiva valget veini
• soola, pipart
• 100 g Grana Padano juustu (sobib ka muu parmesani-laadne juust)
• lisandiks keedetud pikateralist riisi
• garneeringuks päikesekuivatatud kirsstomateid ja rukola salatit
Kuumuta kõrgema äärega pannil õli, lisa hakitud sibul, küüslauk, seened ja tüümian. Pruunista 2-3 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks.
Seejärel lisa tükeldatud kanafilee ning jätka pruunistamist ca 4 minutit. Kui kanafilee on kergelt pruunikas, maitsesta soola ja pipraga ning vala üle veiniga. Jäta pannitäis madalamal temperatuuril 10 minutiks hauduma, kuni alkohol aurustub.
Riivi juust, sega see panniroa hulka ja toit ongi valmis. Lisandiks paku keedetud riisi.