Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kerge panniroog kiireks suveeineks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kerge panniroog kana, seente ja juustuga
Kerge panniroog kana, seente ja juustuga Foto: Margit Eerma

Suvi on täies hoos ja raske on end pliidi äärde pottide-pannidega toimetama sundida. Samas ihkab hing vahel midagi tahedamat, kuid sellist, mille tegemiseks ei peaks palju aega kulutama. Juuresolev panniroog valmib kiiresti ja maitseb mõnusalt ning on hea vaheldus suvistele grillimistele.

Kerge panniroog kana, seente ja juustuga

•    1 sl oliivõli

•    1 keskmine sibul

•    3 küüslauguküünt

•    1 tl värsket tüümiani

•    100 g kitsemampleid (või teisi metsa-, sh kukeseeni)

•    400 g kanafileed

•    150 ml kuiva valget veini

•    soola, pipart

•    100 g Grana Padano juustu (sobib ka muu parmesani-laadne juust)

•    lisandiks keedetud pikateralist riisi

•    garneeringuks päikesekuivatatud kirsstomateid ja rukola salatit

Kuumuta kõrgema äärega pannil õli, lisa hakitud sibul, küüslauk, seened ja  tüümian. Pruunista 2-3 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks.

Seejärel lisa tükeldatud kanafilee ning jätka pruunistamist ca 4 minutit. Kui kanafilee on kergelt pruunikas, maitsesta soola ja pipraga ning vala üle veiniga. Jäta pannitäis madalamal temperatuuril 10 minutiks hauduma, kuni alkohol aurustub.

Riivi juust, sega see panniroa hulka ja toit ongi valmis. Lisandiks paku keedetud riisi.

Märksõnad

Tagasi üles