Kuubalt pärit kokteili mitu palet
Aava sõnul tuleb kokteili valmistamisel kasutada tükijääd, mitte purustatud jääd. Nii säilib joogi maitse kauem. Õige mojito sisse käivad ka veel valge suhkur ja münt, mitte pruun suhkur ja piparmünt. Tugevama maitse saamiseks tuleb münt kokteiliklaasi panna koos varrega ja uhmerdada rohkem vart kui lehti.
Klassikaline mojito
4 - 6 cl heledat rummi
½ laimi
2 mündivart
2 cl suhkrusiirupit
mineraalvett
Aseta klaasi laimist lõigatud sektorid, münt ja suhkrusiirup. Uhmerda korralikult.Lisa klaasi jääkuubikud ja seejärel rumm, sega segu lusikaga korralikult läbi. Pikenda jook mineraalveega kuni klaasi täitumiseni.
Õuna-mojito
4 - 6 cl õunamaitselist heledat rummi
½ laimi
2 mündivart
2 cl suhkrusiirupit
mineraalvett või õunamahla
õuna
Toimi samuti kui klassikalise kokteili valmistamisel. Mineraalvee asemel võid kasutada õunamahla. Kaunistuseks lisa klaasi mõned õunaviilud.
Vaarika-mojito
4 - 6 cl vaarikamaitselist heledat rummi
½ laimi
2 mündivart
2 cl vaarikalikööri
mineraalvett
vaarikaid
Valmista samamoodi nagu klassikalist mojitot, suhkrusiirupi asemel kasuta likööri ja lisa enne uhmerdamist klaasi veidi värskeid vaarikaid. Vaarikad sobivad ka kaunistuseks.
Espresso-mojito
4 cl õunamaitselist heledat rummi
2 mündivart
2 cl suhkrusiirupit
1 tass espressot
mineraalvett
Aseta klaasi münt ja suhkrusiirup. Uhmerda, lisa rumm ja sega korralikult läbi. Seejärel täida klaas jääkuubikutega ja vala espresso ettevaatlikult jääle. Lisa mineraalvesi.
Alkoholivaba mojito
Valmista sarnaselt klassikalisele mojitole, kuid jäta ära rumm. Selle asemel kasuta õunamahla. Jooki võid pikendada mineraalvee või limonaadiga.