Katharinenthali kohviku perenaine Angeelika Kang jagab suvise kohupiima-vaarikakoogi retsepti, mida ka Kadriorus Luigetiigi ääres asuvas kohvikus pakutakse.
Hõrk kohupiima-vaarikakook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur rikkaliku kohupiimatäidisega plaadikook, millest jätkub ka suuremale seltskonnale. Parima tulemuse saad, kui kasutad rammusamat kohupiimapastat. Võid kasutada nii värskeid kui ka külmutatud vaarikaid või hoopis kirsse, siiski on enamiku arvates parim tulemus just vaarikatega.
Taigen:
- 5 dl jahu
- 1 dl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl soodat
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillsuhkrut
- 2 dl kookoshelbeid
- 225 g võid
Täidis:
- 1 kg kohupiima
- 250 g hapukoort
- 4 muna
- 2,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 400 g vaarikaid
Sega omavahel jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks taignaks. Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Pudista 3/4 taignast ahjupanni põhja. Vala peale kohupiimamass. Kata vaarikatega. Pudista peale ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.
Antud koguste järgi jätkub kooki 20 inimesele.