Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kõrvitsavõie

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Kõrvitsavõie
Kõrvitsavõie Foto: Lauri Laan

Kui kõrvitsat on kodus palju ja kõrvitsasalat juba ära tüüdanud, siis proovi Santa Maria kokkade retsepti järgi valmistada mõnusat kõrvitsavõiet.

Vaja läheb:

  • 1,5 kg kõrvitsat, kooritud ja tükeldatud
  • 150 ml õunamahla
  • 2 tl ingverit, jahvatatud
  • ¼ tl nelki
  • 1 tl muskaatpähklit
  • 2 tl kaneeli, jahvatatud
  • 200 g suhkrut

Riivi teelusikatäis muskaatpähklit, uhmerda nelgiterad ning sega jahvatatud ingveri ja kaneeliga. Kuumuta kõik koostisosad keemiseni, vähenda kuumust ja hauta kuni kõrvits on täiesti pehme. Soovi korral võid eemalda tekkinud vahu. Seejärel püreeri ning kuumuta keemiseni, hauta kuni võie on saavutanud määritava konsistentsi. Vala puhastesse kuumadesse purkidesse ning sulge õhukindlalt.

Antud koguste järgi tuleb võiet 0,75 l.

Tagasi üles