Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ürdisool

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Ürdisool
Ürdisool Foto: Lauri Laan

Miks mitte valmistada ise oma eelistustele tuginedes huvitav ürdisool, millega on pärast hea erinevaid roogi maitsestada? Siin on Santa Maria kokkade retsept.

Vaja läheb:

  • 6 küüslauguküünt
  • 100 g kivisoola, veskis
  • 100 g värskeid ürte (petersell, rosmariin, tüümian või salvei)
  • 1 sl purustatud pipart

Haki või purusta küüslauk. Vala lõikelaule pool soola kogusest ning lisa järkjärgult ürdid ja ülejäänud sool, samal ajal noaga läbi hakkides. Lisa pipar ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning lase 24 tundi õhu käes kuivada. Säilita õhukindlalt suletavas purgis.

Märksõnad

Tagasi üles