Üks suitsuste tomatite retsept Santa Maria kokkadelt, proovi järgi!
Grillitud suitsused tomatid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 2 kg tomateid
- 2 sl sidrunimahla
- kivisoola
- Tellicherry pipart
- vett
Poolita tomatid, grilli neid kõrgel kuumusel kaane all kuni koor on muutunud mustaks. Tõsta tomatid ahjupannile, kata kile või fooliumiga ja lase jahtuda 10-15 minutit. Seejärel lõika tomatid 2x2 cm tükkideks ja aseta tagasi pannile.
Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta puhastesse kuumadesse purkidesse. Lisa igasse purki 1-2 tl sidrunimahla ja täida purgid pannile valgunud vedelikuga, vajadusel lisa vett. Kaaneta purgid, tõsta kuuma vette ja keeda tasasel tulel umbes pool tundi. Tõsta purgid veest ja lase kaaned allpool üleöö jahtuda.