Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pardirind valge veini, kaneeli ja salvei kastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pardirind valge veini, kaneeli ja salvei kastmega.
Pardirind valge veini, kaneeli ja salvei kastmega. Foto: Sony Entertainment Televison

Kokandussaate «Minu köök on parim» neljanda hooaja kuuendas saates valmistasid võistlejad pardirinda.

Pardirind valge veini, kaneeli ja salvei kastmega, serveeritud polenta, küpsetatud kartulite ja maapirnidega

Valmistusaeg: 15 minutit            

Küpsetusaeg: 1 tund                   

Kogus: 4 inimesele

4 kooritud ja sektoriteks lõigatud kartulit

8 kooritud maapirni

2 tl oliiviõli     

maitsestamiseks soola ja pipart

1 kadakamari

näpuotsatäis jahvatatud nelki

2 spl kuivatatud salveid

2 tl oliiviõli

4 pardirinda                         

250 g viilutatud pancetta`t (soolapeekon)                                  

klaasitäis tükeldatud värsket salveid

2 kaneelipulka

500 ml kuiva valget veini

500 g valget polentat (maisimanna)

taimeõli praadimiseks

4 värsket salvei vart

Valmistuskäik

1.     Eelsoojendage ahi 180 kraadini.

2.     Asetage kartulid ja maapirnid küpsetusnõusse. Niristage üle õliga ning maitsestage soola ja pipraga. Tõstke ahju ja küpsetage vahepeal ümber pöörates 35-40 minutit või kuni need muutuvad pehmeks ja pealt kuldseks.

3.     Uhmerdage kadakamari pulbriks ning seejärel segage juurde nelk ja salvei. Maitsestage soola ja pipraga.

4.     Pritsige part õliga üle ning puistake peale vürtside segu. Asetage pardirind, nahk allpool, suurde ahjukindlasse küpsetusnõusse ning praadige keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisage vein ja kaneel, tõstke anum ahju ning küpsetage 10-12 minutit.

5.     Tõstke part ahjust välja ning jätke kaetult seisma.

6.     Eraldage küpsetusvedelikust üleliigne rasv. Lisage vedelikule pancetta viilud ja tükeldatud salvei ning kuumutage selle paksenemiseni. Kallake küpsetusvedelik kannu ja pange pancetta seisma.

7.     Samal ajal valmistage polenta pakendi juhendi järgi. Maitsestage korralikult soola ja pipraga.

8.     Kallake õli keskmise suurusega potti kuni see ulatub kolmandikuni potist ning pange keskmisele kuumusele. Lisage salveilehed ja praadige järgemööda 10-15 sekundit. Tõstke lehed köögipaberile ja tupsutage kuivaks.

9.     Asetage pardirinna viiludele pancetta tükid. Serveerige polenta, kartulite ja maapirnidega. Niristage üle küpsetusvedelikust kastmega. Kaunistage salveilehtedega. 

Näpunäited

·        Roa õnnestumise saladus seisneb pardi ja polenta õigeaegsel valmimisel. Pardirind peab enne viiludeks lõikamist paar minutit seisma ning polenta tuleb serveerida koheselt, muidu muutub see tükiliseks.

·        Serveerige küpsetusvedelik kastmekannus.

·        Maapirnidel on mõnus pähkline maitse ning neid võib süüa nii küpsetatult, keedetult kui ka toorelt.

«Minu köök on parim» 4. hooaega näeb Sony Entertainment telekanalil argipäeviti kell 19:00.

Märksõnad

Tagasi üles