Toidublogija Greetel õpetab oma blogis, kuidas teha maitsvat kringlit martsipani ja kohupiimaga.
Martsipani-kohupiima kringel
Tainas:
- 25 g pärmi
- 1 spl suhkrut
- 1 tl soola
- 2.5 dl piima
- 8 dl jahu
- 50 g võid
- määrimiseks võid
Sulata pärm suhkruga, lisa leige piim ja sool. Lisa vaikselt jahu ja sõtku, kuni taigen hakkab kausist lahti laskma. Lisa 50 g pehmet võid ja sõtku tainast ilus läikiv pallike. Pane tainas sooja kohta umbes tunniks seisma, kuni see on kahekordistunud.
Täidis:
- 200 g kohupiima
- 1 dl suhkrut
- 100 g martsipani
- 1 apelsini riivitud koor
- 1 spl jahu
- 1 muna
- 50 g võid
Sega muna kohupiimaga. Lisa suhkur, riivitud martsipan (hoia eelnevalt sügavkülmas, siis on seda lihtsam riivida), apelsini koor ja jahu. Sega ühtlaseks.
Rulli tainas jahusel alusel ristkülikukujuliseks. Määri peale sulatatud või ja kata täidisega. Keera tainas rulli ja punu endale meeldivalt (kas kahest ribast, kolmest ribast või lõika lihtsalt kääridega sälgud sisse). Enne ahju panemist määri kringel pealt muna või piimaga.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Ahjust välja võttes määri kringel võiga ja pane rätiku alla jahtuma.