Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Martsipani-kohupiima kringel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Greetel Lee

Toidublogija Greetel õpetab oma blogis, kuidas teha maitsvat kringlit martsipani ja kohupiimaga.

Tainas:

  • 25 g pärmi
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 2.5 dl piima
  • 8 dl jahu
  • 50 g võid
  • määrimiseks võid

Sulata pärm suhkruga, lisa leige piim ja sool. Lisa vaikselt jahu ja sõtku, kuni taigen hakkab kausist lahti laskma. Lisa 50 g pehmet võid ja sõtku tainast ilus läikiv pallike. Pane tainas sooja kohta umbes tunniks seisma, kuni see on kahekordistunud.

Täidis:

  • 200 g kohupiima
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g martsipani
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 1 spl jahu
  • 1 muna
  • 50 g võid

Sega muna kohupiimaga. Lisa suhkur, riivitud martsipan (hoia eelnevalt sügavkülmas, siis on seda lihtsam riivida), apelsini koor ja jahu. Sega ühtlaseks.

Rulli tainas jahusel alusel ristkülikukujuliseks. Määri peale sulatatud või ja kata täidisega. Keera tainas rulli ja punu endale meeldivalt (kas kahest ribast, kolmest ribast või lõika lihtsalt kääridega sälgud sisse). Enne ahju panemist määri kringel pealt muna või piimaga.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Ahjust välja võttes määri kringel võiga ja pane rätiku alla jahtuma.

Märksõnad

Tagasi üles