Šveitsi šokolaaditootja Barry Callebaut töötab uue šokolaadi kallal, mis taskus või kotis seistes üles ei sula ja mis sisaldab samavõrra kaloreid kui õun.
Šveitslaste uus šokolaad ei sula ega tee paksuks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma esindaja Gaby Tschofeni sõnul maitseb ja lõhnab uue retsepti järgi valmistatud šokolaad kui tavaline maiuski, kuid annab lausa 90 protsenti vähem kaloreid ja hakkab sulama alles 55 plusskraadi juures, vahendas The Guardian.
Šokolaadi nimi on Volcano ehk eesti keeles Vulkaan. Tschofen selgitas, et šokolaadi konsistents meenutab vulkaanilist kivi ja sellest ka nimi.
Kauplustesse võib uus šokolaad jõuda paari aasta pärast.
Barry Callebaut valmistab aastas 1,1 tonni šokolaadi ja muid kakaotooteid, mida turustatakse kõikjal maailmas. Volcano võiks firma arvates hitiks saada nii ülekaalulisusega võitlevates Euroopa ja USA riikides kui ka kuumades Aasia ja Aafrika maades.