Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Hoidised: tomatid tarrendis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Tomatid tarrendis.
Tomatid tarrendis. Foto: santa maria

Tomatid tarrendis

Viis pooleliitrist purki

1 kg viilutatud tomateid
0,5 kg mugulsibula rõngaid
1 spl  musta terapipart
5 loorberilehte 
2 spl suhkrut
1-1,5 spl äädikat
1 pakk toiduželatiini
2 spl kivisoola
1,4 l vett

Aseta tomativiilud ja sibularõngad kihiti purkidesse. Lisa želatiinile külma vett ja jäta paisuma. Keeda potis vesi koos soola, suhkru, loorberilehtede ja piprateradega. Viimasena lisa äädikas. Tõsta pott tulelt ja lisa aeglaselt sulatades želatiin. Vala purkidesse nii, et igas purgis oleks loorberileht ja veidi pipraterasid.

Marinaad peab katma tomateid täielikult. Tomatite ja sibulate koguse suhe tuleb valida omal soovil. Kaaneta purgid ja säilita külmkapis. Kui soovid säilitada purke keldris, peab neid umbes 10 minutit pastöriseerima. Pärast seda purke ei kuumutata.

Allikas: Santa Maria

Tagasi üles