Toimetaja: Tarbija24
4. august 2009, 13:40
Tomatid tarrendis
Viis pooleliitrist purki
1 kg viilutatud tomateid
0,5 kg mugulsibula rõngaid
1 spl musta terapipart
5 loorberilehte
2 spl suhkrut
1-1,5 spl äädikat
1 pakk toiduželatiini
2 spl kivisoola
1,4 l vett
Aseta tomativiilud ja sibularõngad kihiti purkidesse. Lisa želatiinile külma vett ja jäta paisuma. Keeda potis vesi koos soola, suhkru, loorberilehtede ja piprateradega. Viimasena lisa äädikas. Tõsta pott tulelt ja lisa aeglaselt sulatades želatiin. Vala purkidesse nii, et igas purgis oleks loorberileht ja veidi pipraterasid.
Marinaad peab katma tomateid täielikult. Tomatite ja sibulate koguse suhe tuleb valida omal soovil. Kaaneta purgid ja säilita külmkapis. Kui soovid säilitada purke keldris, peab neid umbes 10 minutit pastöriseerima. Pärast seda purke ei kuumutata.
Allikas: Santa Maria