![Ploomid ingverijuure ja väikese vürtsiga.](http://f11.pmo.ee/ZJP-tQSiEoQGe0VXto_ObWYpU3M=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2009/08/07/217988t1h857b.jpg)
Hoidised: ploomid ingverijuure ja väikese vürtsiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
![Ploomid ingverijuure ja väikese vürtsiga.](http://f11.pmo.ee/ZJP-tQSiEoQGe0VXto_ObWYpU3M=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2009/08/07/217988t1h857b.jpg)
Ploomid ingverijuure ja väikese vürtsiga
400 g ploome
Marinaad
2 dl õunaäädikat
¾ dl vett
½ spl kivi- ja meresoola segu
1 spl mett või suhkrut
4 tera nelki
4 tera vürtsi
1 loorberileht
5 g ingverijuurt
Pese ja kuivata ploomid, torgi puutikuga koore sisse augud ning lao ploomid puhtasse 500 ml purki, vala peale kuum marinaad ja sulge purk õhukindlalt. Sobib ka serveerimiseks liharoogade lisandina.
Allikas: Santa Maria