Täna algas leivaliidu korraldatav leivanädal «Rukkileib meie laual», mille eesmärk on juhtida tähelepanu heale ja tervislikule rukkileivale eeskätt laste ja noorte hulgas.
Leivaliit püüab meelitada lapsi ja noori rukkileiba sööma
Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul muutub maailm üha kirevamaks ka toidu mõttes ja seetõttu peab klassikat ikka meelde tuletama. «Miski ei asenda rukkileiba eestlaste menüüs ei tervislikkuse ega toiteväärtuse poolest ja leib on meile südamelähedane,» ütles ta.
Leivanädalal on kindlad rituaalid ja ettevõtmised nagu rukkileiva õnnistamine, uudseleiva viimine presidendilossi, lahtiste uste päevad Eesti veskites ja pagaritööstustes, näitusmüügid, degusteerimised, temaatilised näitused ning üritused lasteasutustes, koolides ja muuseumides. Kaasa löövad valla- ja maavalitsused, perearstikeskused, kultuuriasutused ja paljud teised. Üritused toimuvad üle kogu Eesti.
Traditsiooniliselt lõppeb leivanädal lõikuspüha tähistamisega, seekord toimub teenistus Saaremaal, Püha kirikus Pihtlas.