Ideid tervisliku toidu valmistamiseks
Tatrapuder punase peedi ja tilliga
2,5 dl tatart
7,5 dl vett
450 g keedetud peeti
2 spl oliiviõli
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
2 spl hakitud värsket tilli või münti
soola, purustatud musta pipart
serveerimiseks hapukoort
Kuumuta suurel pannil õli, lisa hakitud sibul ning prae 5 minutit. Lisa purustatud küüslauguküüs ja prae veel pool minutit. Lisa eelnevalt kuival pannil 6–8 minutit röstitud tatratang ning keev vesi, maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15–20 minutit, kuni kogu vesi on tatrasse imendunud ja tatratang on pehme. Sega juurde väikesteks kuubikuteks lõigatud peet ja kuumuta veel 2–3 minutit. Sega juurde till või münt. Serveerida võid hapukoore ja grillitud seentega.
Kerge arbuusisalat
300 g jääsalatit
500 g arbuusi
1 sidrun
soola
Pese salatilehed, nõruta hoolega ja rebi tükkideks. Lõika pestud arbuusist suupärased tükid, lisa salatilehtedele. Maitsesta vähese soolaga, vala peale ühest sidrunist pressitud mahl. Sega salat läbi ning serveeri. Sobib nii iseseisvalt kui ka näiteks ahjus küpsetatud lõhe kõrvale lisandiks.
Allikas: www.toitumine.ee