Toidublogija Greetel õpetab oma blogis, kuidas teha Pavlova torti.
Pavlova tort
Beseepõhi:
8 munavalget
0.5 tl soola
400 g suhkrut
4 tl maisitärklist
1 tl vaniljeekstrakti või 1 vaniljekauna seemneid
2 tl valget veiniäädikat
Täidis:
4 dl (vahustamata kujul) vahukoort
400 g kohupiimakreemi
1 tl vaniljeekstrakti
natuke suhkrut
umbes pool kg maasikaid
Valmistamine
Kuumuta ahi 160 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 28 cm diameetrine ring. Klopi munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisa tasahaaval suhkur ja vahusta edasi, kuni vaht on tugev ja läikiv. Nüüd puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vaniljeekstrakt. Sega tasakesti läbi.
Määri küpsetuspaber õliga kokku, et Pavlova sellelt hiljem kätte saaks. Tõsta vaht joonistatud ringi peale - ääred peaksid jääma kõrgemad kui keskmine osa, sest täidis läheb hiljem sinna sisse.
Tõsta kook ahjuplaadiga ahju ja vähenda kuumust kohe 110 kraadini. Küpseta ahjus poolteist tundi. Pavlova peab väljast olema kuivanud ja küps.
Kui põhi on valmis, keera kuumus maha ja tee ahjuuks veidi paokile - lase põhjal ahjus jahtuda. Seejärel libista kook ettevaatlikult sobivale alusele.
Täidise jaoks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiim, vaniljeekstrakt ja sega veelgi. Kata Pavlova süvend kreemiga ja kaunista maasikatega.