Tallinna Toidumessil selgus täna konkursi Noorkokk 2009 tiitli võitja, kelleks osutus Ailen Ojamaa Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakoolist.
Selgus Eesti parim noorkokk
Indrek Kivisalu, võistluse kohtunik ja Eesti Vabariigi presidendi kantselei peakokk, märkis, et võitja väljaselgitamisel osutus määravaks Ailen Ojamaa valmistatud liha eristumine maitsvuse poolest. Noorkokkadel siiski arenguruumi veel on ja seetõttu ongi kohtunike peamine nõuanne – treenida, treenida, treenida.
Eelvoorus esitasid osalejad à la carte eelroa, pearoa ja desserdi retseptid. Lõppvoorus tuli võistlejatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada pearoog ja dessert. Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli lihaveise sisefilee ja saba. Desserdis tuli kasutada mustikaid ja nisumannat. Roogade valmistamiseks oli aega 2,5 tundi.
Noorkoka konkursi korraldajateks olid Eesti Peakokkade Ühendus, Sihtasutus Innove ning Profexpo OÜ. Võistlus oli mõeldud Eesti kutseõppeasutuste toitlustuse eriala õppuritele ning toimus viiendat aastat järjest. Lisaks õpitud kutseoskuste näitamisele soovitakse võistlustega tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse mainet. Eesmärgiks on ka tulevaste kokkade seas Eesti köögi järjepidevuse propageerimine läbi innovaatiliste ideede, mis arendaksid edasi kodumaist klassikalist kööki ning oleksid Eesti köögi tulevaseks visiitkaardiks nii välis- kui ka kodumaal.