Tallinna toidumessi külastajad valisid kahe messipäeva jooksul pimetesti käigus välja Eesti parimad jõulutooted pagari-, lihatoodete ja õlle kategoorias.
Toidumessil selgusid parimad jõulutooted
Parimaks verivorstiks osutus Rakvere Lihakombinaadi BBQ verivorstike, parimaks verikäkiks Lihameistri verikäkk suitsulihaga, parimaks süldiks ETK Maksiköögi sült, parimaks pasteediks Rimi küülikumaksa pasteet, parimaks jõulupraeks Nõo lihatööstuse toorsuitsu seapraad ning parimaks üllatustooteks Maag lihatööstuse Rannarootsi õllesnäkk peekonist.
Parimaks jõululeivaks valiti Saare Leiva tähtpäeva leib, parimaks piparkoogiks Pai Pagari piparkook ja Pagaripoiste piparkook, parimaks keeksiks Eesti Pagari pühade keeks, parimaks üllatustooteks Eesti Pagari meekook. Parima piparkoogi kategoorias läks esikoht seekord jagamisele, kuna kahe parima punktid erinesid alles neljandal komakohal.
Parima jõuluõlle tiitli sai Viru Õlle Jäägriõlu.
Konkursil võistles kokku 50 lihatoodet, 23 pagaritoodet ja 5 õlut.
Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada oma arvamus hindamislehel.
Lihatooteid hindas 742, pagaritooteid 462 ja õlut 225 külastajat. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 1429 toidumessi külastajat.