Küüslaugurestoran pakub sünnipäeva puhul 10 aasta taguseid hindu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirveliha mustikakastme, küüslaugu ja kartulitega. Restoran Balthasar.
Hirveliha mustikakastme, küüslaugu ja kartulitega. Restoran Balthasar. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna vanalinnas Raekoja platsil asuv küüslaugurestoran saab sel reedel, 20. novembril 10-aastaseks ning pakub sel puhul kuu lõpuni sünnipäevamenüüd kümne aasta taguste hindadega.


Eesti ainuke küüslaugurestoran Balthasar avati 20. novembril 1999 Raeapteegi hoones. Oma nime sai restoran kuulsa krooniku ja kirjaniku Balthasar Russowi järgi, kes väidetavalt kirjutas 1578. aastal samas majas Liivimaa kroonika.

Balthasari menüüs leiab laene mitme Euroopa riigi köögist, seejuures on toitude ühendavaks jooneks küüslauk. Alates eelroast kuni magustoiduni saab valida eri küüslauguastmete vahel ja mõeldud on ka neile, kes küüslauku üldse ei söö.

Kümneaastase ajaloo jooksul on Balthasari sommeljeed lausa seitsmel korral välja võidelnud Eesti parima sommeljee tiitli. Viimased kolm aastat on tiitel olnud Kristjan Markii käes. 2006. aastal pälvis Balthasar Hõbelusika auhinna kui parima toidu ja veini sobivusega restoran.

Balthasari peakokk on Sergei Trunov, kes ka ise küüslaugurestoranis töötamise kümnendat juubelit tähistab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles