Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuidas küpsetada verivorste?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Teelemari Loonet
Copy
Verivorstid.
Verivorstid. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX
Kokk-konsultant Sven Azojan soovitab küpsetada verivorste eelkuumutatud ahjus 170–180 kraadi juures kuni 20 minutit.

Kui praadida vorste pannil, siis kõigepealt tuleks seda teha umbes viis minutit ilma kaaneta ja seejärel kaane all veel viis minutit, rääkis Azojan Õhtulehele.

Vorste võib vabalt ka grillida, kuid neid ei tohiks kohe liiga kuumale grillsöele panna, sest tangud vajavad paisumiseks madalamat temperatuuri. Kõigepealt tuleks vorste umbes kümme minutit tasasel tulel grillida, seejärel tõsta temperatuuri ja lasta vorstidel säriseda, et peale küpseks mõnus koorik.

Vorstide kõrvale sobivad näiteks pohlasalat, mustasõstra- või murakamoos, õunakaste, kõrvitsa- või melonisalat ning ahju- või keedukartulid.

Märksõnad

Tagasi üles