Eesti linnulihatootja Tallegg teatas, et hakkab värskest lihast valmistatud toodetele kleepima vastavaid märke ja seda selleks, et tarbijal oleks võimalik külmutatud ja külmutamata toorainest valmistatud toodete vahel vahet teha.
Tallegg märgistab värskest lihast tooted kleebisega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi äridirektor Margus Venelaine selgitas, et poelettidel näevad külmutatud lihast ja värskest lihast valmistatud hakklihasegud, vorstid ning marinaadis lihad täiesti ühesugused välja. Eestis pole neid võimalik ka hinnavahe järgi eristada, kuigi maailmaturul on külmutatud liha tunduvalt odavam.
Sarnasest väljanägemisest ja hinnast hoolimata võivad tooted olla väga erineva kvaliteediga ja seetõttu otsustas Tallegg oma värskest lihast valmistatud tooteid ka märgistama hakata.
Värskest lihast valmistatud tooteid märgistab erkkollane kleebis.