Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2013/09/16/2367530t1hb3c0.jpg)
See retsept on ühe Apollo 2013. aasta parima käsiraamatu «Toortoit» autoreilt Elisa Oraselt ja Mariin Manguselt.
Salat:
1 jääsalati pea
karp kirsstomateid
1/4 kl seedermänniseemneid
Kaste:
25 g India pähkleid
10 g seedermänniseemneid
15 g päevalilleseemneid
1/2 tl sinepit
1 tl mett
25 ml vett
1/4 sidrunit
1-2 küüslauguküünt
1/4 tl musta pipart
soola
Valmistamine:
Salatiks haki jääsalat, poolita kirsstomatid. Kastmeks jahvata kohviveskis peeneks pähklid ja seemned. Köögikombaini lisa kõik kastme komponendid ning püreesta kreemjaks. Vala salatile ning kaunista pealt seedermänniseemnetega.