Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tibukollane kõrvitsakarask

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Tibukollane kõrvitsa karask
Tibukollane kõrvitsa karask Foto: Retseptisahtel käsitöökapis

Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo kuulutas 10. septembril välja Eesti autorite poolt sel aastal välja antud parimad käsiraamatud. Valik tehti ligi saja kokanduse-, käsitöö-, tervise- või kodu ja aia teemalise raamatu hulgast. Parimate hulka jõudis neli Eesti kokaraamatut, neist üks kirjastus Varraku poolt välja antud «Retseptisahtel käsitöökapis». Sealt on pärit ka vahva tibukollase karaski retsept.

Tibukollane kõrvitsakarask

1 suur muna

1 tl soola

0,5 dl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

450 g kõrvitsat (kooritult, puhastatult)

5 dl odrajahu

1 dl nisujahu

70 g võid

200 ml vahukoort

Lõika kõrvits kuubikuteks ning rösti 220 kraadi juures 15-20 minutit. Püreesta. Sulata või. Sega jahud, sool, suhkur ja küpsetuspulber omavahel. Klopi muna lahti ning lisa kuivained, sulatatud või ja vahukoor. Vala tainas vormi ja küpseta 170 kraadi juures 50 minutit.

Märksõnad

Tagasi üles