Kreemine magustoit suvikõrvitsa, porgandi ja õunamahlaga, millele lisatud ka soojendavat kaneelikoort. Kogused 6-le.
700 g suvikõrvitsat, puhastatud ja tükeldatud kuubikuteks
400 g porgandit, puhastatud ja tükeldatud kuubikuteks
Pane suhkur 1 dl veega potti, kuumuta keemiseni ja keeda madalal temperatuuril ca 5 minutit, kuniks see on pisut paksenenud ja moodustunud siirupiks.
Lisa siirupi sisse kaneelikoor, riivitud apelsinikoor ja porgandid ning keeda porgandid peaaegu pehmeks. Lisa suvikõrvitsatükid ja jätka keetmist kuni kõik on pehmed.
Eemalda kaneelikoor ja püreesta saumikseriga mass püreeks.
Lisa õunamahl ja pidevalt segades rukkijahu. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Jahuta ning vahusta mikseriga. Serveerida vastavalt soovile kas piima, marjakastme, marjade või keedisega.