Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Õuna-sellerisalat grillitud seafilee ja pähklitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Õuna-sellerisalat grillitud seafilee ja pähklitega
Õuna-sellerisalat grillitud seafilee ja pähklitega Foto: TAI

Tervise Arengu Instituut alustas taas üle-eestilist teavitust «Sööme ära!», mis tuletab inimestele meelde, et tervise toetamiseks on vajalik süüa päevas vähemalt viis portsjonit ehk peotäit puu- ja köögivilju. Seoses sellega õpetab Otepää kohvik l.u.m.i TAI lehel toitumine.ee, kuidas teha tervislikku õuna-sellerisalatit.

  • 80 g seafileed
  • 40 g õuna
  • 40 g sellerijuurt
  • 20 g hapukoort
  • 20 g majoneesi
  • 10 g metsapähkleid
  • 15 g kirsstomateid
  • 35 g lehtsalatisegu
  • 5 g basiilikuõli
  • maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine

Lõika seasisefilee kuubikuteks ning prae kuumal pannil kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Koori seller ja õun ning riivi jämeda riiviga, sega juurde majonees ja hapukoor ning maitsesta soolaga.

Loputa erinevad lehtsalatid külma veega, nõruta ja rebi väiksemaks. Sega kirjuks salatiseguks.

Rösti pähklid kuumal, kuival pannil ning tükelda väiksemaks.

Aseta salatisegu taldrikule ning tõsta sellele selleri-õunasalat ning sinna peale sealihakuubikud.

Kaunista salat pähklipuru ja poolitatud kirsstomatitega. Maitsesta basiilikuõliga.

Märksõnad

Tagasi üles