Porgandi-juurselleri supp

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Tervise Arengu Instituut alustas taas üle-eestilist teavitust «Sööme ära!», mis tuletab inimestele meelde, et tervise toetamiseks on vajalik süüa päevas vähemalt viis portsjonit ehk peotäit puu- ja köögivilju. Kampaania raames jagab TAI lehel toitumine.ee porgandi-juursellerisupi retsepti tuntud blogija Ragne Värk toidublogist Kokkama Ragnega.

Valmistamine (umbes viiele inimesele)

  • 1 l vett
  • 400 g porgandit (kooritud kogus)
  • 400 g juursellerit (kooritud kogus)
  • 2 küüslauguküünt
  • soola, musta pipart
  • piima
  • näkileiba või krõbedaks röstitud leivakuubikuid

Ühel päeval võtsin ette marineeritud porgandite tegemise – see mõte ja idee läksid aga õhtu lõppedes aia taha. Porgandid jäid kõvad, marinaad lahja ja üleüldse oli kogu lõpptulemus kehvake. Järgmisel päeval oli aga porgand jälle kokkamiseks platsis. Seekord supina – pole midagi paremat, kui üks soojendav kausike suppi pärast tööd. Peale veidi (või ka rohkem) küüslauguga röstitud leivakuubikuid või kasvõi tükkideks murtud näkileiba. Viimane on mõnus variant eriti mugavatele inimestele.

Lisaks porgandile on esindatud ka minu viimase aja lemmik – juurseller. Need kaks juurvilja on osa ühest lihtsast, kergest ja kiiresti valmivast supist. Head isu!

Valmistamine

Pane viiludeks lõigatud porgandid, juurseller ja küüslauguküüned soolaga maitsestatud vette keema. Kui juurviljad on pehmed, püreeri supp saumikseriga. Lisa segades sisse piim. Lisa piima nii palju, et saad endale meelepärase paksusega supi. Kuumuta suppi veidi ning seejärel maitsesta lõplikult. Serveeri supile pandud leivakuubikute või näkileivaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles