Nende mahlaste muffinite retsepti jagab Hanna Ilusmets NOP kohvikust toitumine.ee lehel seoses «Sööme ära» kampaaniaga. Kampaania eesmärgiks on inimestele meelde tuletada, et tervise toetamiseks on vajalik süüa päevas vähemalt viis portsjonit ehk peotäit puu- ja köögivilju.
Porgandi-ananassi muffinid pekaanipähklite, Chia seemnete ja toorjuustukreemiga
Sellest kogusest saab umbes 10 suurt muffinit.
Vaja läheb
Muffinid:
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- näpuotsaga soola
- 6 g vaniljesuhkrut
- 6 g kaneeli
- 20 g küpsetuspulbrit
- 150 g nisujahu
- 150 g speltanisujahu
- 200 g rapsiõli
- 350 g porgandit
- 100 g ananassitükke (sobivad nii konservananassid kui värsked)
- 100 g pekaanipähkleid + pisut lisaks kaunistamiseks
- 15 g Chia seemned + pisut lisaks kaunistamiseks
Toorjuustukreem:
- 100 g 35-protsendilist koort
- 100 g toorjuustu
- 15 g suhkrut
- 1/2 sidrunit
Valmistamine
Eelkuumuta ahi 160 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Eraldi kausis sega omavahel jahud, vanilje, kaneel, küpsetuspulber ja näpuotsake soola. Oluline oleks, et maitseained ja küpsetuspulber seguneks ühtlaselt. Nüüd võid kuivained segada juurde munavahule.
Jäta tainas veidikeseks kõrvale. Puhasta porgand ja riivi tainale juurde. Haki pekaanipähklid väiksemaks ja lisa koos Chia seemnete ja ananassitükikestega tainale. Sega kõik veel kord ühtlaseks ja tainas ongi valmis!
Jaota tainas 10 suurema muffinivormi vahel ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Muffin on valmis siis, kui keskele sisse torgatud tikk jääb kuivaks.
Kuni muffinid ahjus küpsevad, valmista toorjuustukreem. Selleks pane ühte kaussi kokku koor, toorjuust, suhkur, poole sidruni koor ja mahl. Mikserda tugevaks vahuks.
Kui muffinid on küpsenud, lase neil jahtuda. Seejärel tõsta igale muffinile peale toorjuustukreemi ja kaunista Chia seemnete ja pekaanipähklitega.