Proovi järele, kuidas maitseb lõhe nii, nagu seda valmistati saates «Minu köök on parim».
Lõhe porgandi-peedisalati ja mündiaioliga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistusaeg: 25 minutit
Küpsetusaeg: 10 minutit
Kogus: 4 inimesele
praadimiseks taimeõli
8 mündilehte
1 spl oliiviõli
4 x 150 g nahaga lõhefileed, luudest puhastatud
maitsestamiseks soola ja pipart
MÜNDIAIOLI
3 munakollast
3 tl Dijoni sinepit
2 küüslauguküünt, kooritud
5 g mündilehti
2 spl värsket laimimahla
180 ml viinamarjaseemne õli
PORGANDI-PEEDISALAT
2 peeti, kooritud ja ribadeks lõigatud
2 porgandit, kooritud ja ribadeks lõigatud
1 punane sibul, kooritud ja õhukeseks viilutatud
10 g tükeldatud mündilehti
2 spl sõstraid
1 sidruni mahl
1 spl oliiviõli
maitsestamiseks soola ja pipart
- Mündiaioli valmistamiseks pange munakollased, sinep, küüslauk, münt ja laimimahl köögikombaini ja tehke pehmeks seguks. Aeglaselt valage töösolevasse köögikombaini ka viinamarjaseemne õli ning laske kõigel seguneda.
- Kuumutage oliiviõli väikses potis keskmisel kuumusel. Lisage mündilehed ja praadige kuni need muutuvad krõbedaks. Tõstke lehed köögipaberile ja laske neil kuivada.
- Kuumutage õli kinnijäämise vastase kattega praepannil keskmisel kuni suurel kuumusel. Maitsestage lõhe soola ja pipraga, tõstke seejärel pannile ning praadige nahk allpool 4-5 minutit või kuni see muutub krõbedaks. Pöörake fileed ümber ning praadige veel 3-4 minutit või kuni need on küpsed teie maitse järgi.
- Salati valmistamiseks segage kõik koostisosad kausis kokku. Segage väikses kausis kergelt kokku sidrunimahl ja oliiviõli ning piserdage segu üle salati. Maitsestage soola ja pipraga.
- Tõstke lõhefileed taldrikutele, lisage kõrvale natuke salatit ja aiolikastet. Kaunistage krõbedate mündilehtedega.
«Minu köök on parim» 4. hooaega näeb Sony Entertainment telekanalil argipäeviti kell 19:00.