/nginx/o/2013/09/27/2409070t1h2e9a.jpg)
Proovi järele, kuidas maitseb lõhe nii, nagu seda valmistati saates «Minu köök on parim».
Valmistusaeg: 25 minutit
Küpsetusaeg: 10 minutit
Kogus: 4 inimesele
praadimiseks taimeõli
8 mündilehte
1 spl oliiviõli
4 x 150 g nahaga lõhefileed, luudest puhastatud
maitsestamiseks soola ja pipart
MÜNDIAIOLI
3 munakollast
3 tl Dijoni sinepit
2 küüslauguküünt, kooritud
5 g mündilehti
2 spl värsket laimimahla
180 ml viinamarjaseemne õli
PORGANDI-PEEDISALAT
2 peeti, kooritud ja ribadeks lõigatud
2 porgandit, kooritud ja ribadeks lõigatud
1 punane sibul, kooritud ja õhukeseks viilutatud
10 g tükeldatud mündilehti
2 spl sõstraid
1 sidruni mahl
1 spl oliiviõli
maitsestamiseks soola ja pipart
- Mündiaioli valmistamiseks pange munakollased, sinep, küüslauk, münt ja laimimahl köögikombaini ja tehke pehmeks seguks. Aeglaselt valage töösolevasse köögikombaini ka viinamarjaseemne õli ning laske kõigel seguneda.
- Kuumutage oliiviõli väikses potis keskmisel kuumusel. Lisage mündilehed ja praadige kuni need muutuvad krõbedaks. Tõstke lehed köögipaberile ja laske neil kuivada.
- Kuumutage õli kinnijäämise vastase kattega praepannil keskmisel kuni suurel kuumusel. Maitsestage lõhe soola ja pipraga, tõstke seejärel pannile ning praadige nahk allpool 4-5 minutit või kuni see muutub krõbedaks. Pöörake fileed ümber ning praadige veel 3-4 minutit või kuni need on küpsed teie maitse järgi.
- Salati valmistamiseks segage kõik koostisosad kausis kokku. Segage väikses kausis kergelt kokku sidrunimahl ja oliiviõli ning piserdage segu üle salati. Maitsestage soola ja pipraga.
- Tõstke lõhefileed taldrikutele, lisage kõrvale natuke salatit ja aiolikastet. Kaunistage krõbedate mündilehtedega.
«Minu köök on parim» 4. hooaega näeb Sony Entertainment telekanalil argipäeviti kell 19:00.