Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Maitseküllane sügistoit: kõrvitsapüreesupp ingveriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Margit Eerma

Nimini gurmeepoe perenaine Margit Eerma annab ühe oma sügislemmiku, mõnusa ingverimaitselise püreesupi retsepti.

Sügis on käes, tuul ulub ja vihmapiisad sabistavad vastu akent. Nüüd ihkab hing juba sellist toitu, mis ka seespidiselt soojaks teeb. Kõrvitsasupp ingveriga on üks minu sügisesi lemmikuid. Valmib kiiresti ja on ülimaitsev.

Kõrvitsapüreesupp ingveriga

•    500 g puhastatud kõrvitsat

•    2 sl võid

•    1 sl kõrvitsaseemneõli

•    100 g sulatatud juustu Merevaik

•    500 ml vett

•    jupike ingverijuurt

•    küüslauku

•    soola, pipart

•    röstitud kõrvitsaseemneid

Koori kõrvits ja eemalda pehme osa, lõika viljaliha kuubikuteks. Rösti kõrvitsakuubikud võis kuumal pannil läbi. Tõsta röstitud kõrvitsakuubikud potti ja kalla peale vesi, hauta, kuni kõrvits on pehme. Lase mõni minut jahtuda ja püreesta saumikseriga.

Aseta pott uuesti pliidile ja lisa püreesse kõrvitsaseemneõli, Merevaik, maitse järgi puhastatud-riivitud ingverit (sõltub, kui tulist maitset tahad) ja purustatud küüslauku. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale röstitud kõrvitsaseemneid.

Tagasi üles