«Sööme ära» sibulanädala raames pakub Platzi peakokk Silver Teeääre välja sibulasupi retsepti neljale.
Sibulasupp mandlitega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
500 g sibulaid
50 g võid
1 dl 35-protsendilist koort
1 dl kanapuljongit
Röstitud mandlilaaste (ca 30 g)
Õli
Soola ja pipart
Umbes 10 köömnetera (neid tulebki hästi vähe lisada)
4 küüslauguküünt
Puhasta ja viiluta sibul ja küüslauk. Rösti mandlid. Kuumuta potis või koos vähese õliga ja pruunista selles kergelt sibul ja küüslauk. Lisa köömned ja röstitud mandlilaastud ning kuumuta madalal temperatuuril edasi. Lisa kanapuljong ja koor. Lase keema tõusta, maitsesta soola ja pipraga. Keeda, kuni kõik koostisosad on pehmed. Püreeri suppi hästi kaua, et mandlitükid ikka ilusti peeneks saaksid.
Serveeri mandlilaastude ja mandliõliga.